Corticosteroïden

Corticosteroïden worden onderverdeeld in glucocorticoïden en mineralocorticoïden. Bijna alle middelen in deze groep zijn glucocorticoïden. Glucocorticoïden hebben een zeer breed werkingsspectrum, analoog aan het endogene cortisol. Ze worden in hogere dosering gebruikt vanwege hun ontstekingsremmende en immunosuppressieve werking. In het assortiment van Eureco Pharma:

METHYLPREDNISOLON EP 125MG PDR EN OPLM V OPL V INJ BSL

Methylprednisolon Eureco is een medicijn uit de groep van de bijnierschorshormonen (corticosteroïden). Het bevat de werkzame stof Methylprednisolon.

Methylprednisolon Eureco-Pharma wordt gebruikt wanneer er snel hoge bloedspiegels van het werkzame bestanddeel, methylprednisolon, nodig zijn om binnen enkele uren een ontsteking te remmen, een allergische reactie tegen te gaan of de functie van het afweersysteem te onderdrukken. Methylprednisolon Eureco-Pharma wordt ook gebruikt wanneer behandeling via de mond (oraal) niet voldoende resultaten geeft of behandeling per infuus of injectie noodzakelijk is of de voorkeur heeft boven behandeling via de mond.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.